Πόσο Γρήγορα Προσαρμόζεται το Σώμα στην Κουβέρτα Βαρύτητας;

Πόσο Γρήγορα Προσαρμόζεται το Σώμα στην Κουβέρτα Βαρύτητας;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι κουβέρτες βαρύτητας κάνουν θαύματα στην ποιότητα του ύπνου. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς στο εξωτερικό και πλέον και στην Ελλάδα. 

Μια ματιά στα reviews των πελατών μας θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε...  

Όπως λοιπόν οτιδήποτε νέο προσθέτουμε στη ζωή μας, έτσι και με την κουβέρτα βαρύτητας χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να προσαρμοστεί το σώμα στα νέα δεδομένα. 

Ο ύπνος κάτω από την Prosleep Gravity ή την ψυχρή Gravity Ice, σύμφωνα με τα reviews, είναι σαν να κοιμάσαι μέσα σε μια απαλή αγκαλιά. Εξαιτίας του βάρους της κουβέρτας όμως, το σώμα μπορεί στην αρχή να χρειάζεται λίγο χρόνο να προσαρμοστεί. 

Πόσο γρήγορα προσαρμόζεται το σώμα στην κουβέρτα βαρύτητας;

Τι λένε όσοι έχουν χρησιμοποιήσει την κουβέρτα βαρύτητας;

Η δυνατότητα της γρήγορης προσαρμογής διαφέρει από άτομο σε άτομο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μιας κουβέρτας Prosleep αναφέρουν ότι απόλαυσαν τον ύπνο από το πρώτο βράδυ, ενώ άλλοι χρειάστηκαν λίγο περισσότερο χρόνο όπως η Μαρίνα. 

Διάβασε τι έγραψε:

"Χρειάστηκε 2-3 μέρες για να συνηθίσω το βάρος, αλλά πραγματικά άξιζε γιατί τώρα η ποιότητα του ύπνου μου αναβαθμίστηκε! Η μαγική αυτή κουβέρτα μου φέρνει στον ύπνο μου την αίσθηση της ηρεμίας και της αγκαλιάς!!!"

Κάθε άτομο είναι μοναδικό και για αυτό είναι δύσκολο να πούμε με ακρίβεια πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να προσαρμοστείς σε μια κουβέρτα βαρύτητας. 

Την πρώτη νύχτα μπορεί να αισθανθείς λίγο περίεργα, το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει ακόμα την απαλή και ήπια πίεση που ασκεί η κουβέρτα.

Ο Λουκάς έγραψε:

"Περίεργο στην αρχή αλλά ήδη έχω ένα χαμόγελο όταν πάω να κοιμηθώ και ξέρω ότι με περιμένει για να με σκεπάσει."

Αυτό που προτείνουμε είναι να εντάξεις της κουβέρτα σιγά σιγά στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα το πρώτο βράδυ μπορείς να σκεπαστείς μόνο στα πόδια, να συνηθίσεις την αίσθηση της πίεσης και το επόμενο βράδυ να την ανεβάσεις μέχρι τη μέση. Δίνοντας λίγο χρόνο στο σώμα να προσαρμοστεί, μέσα σε λίγες μέρες θα απολαμβάνεις βαθύ και ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ. 

Το σίγουρο είναι ότι όταν συνηθίσεις την κουβέρτα βαρύτητας, δεν θα μπορείς να την αποχωριστείς. Οτιδήποτε άλλο χωρίς αυτήν θα σου φανεί περίεργο και η εμπειρία του ύπνου φτωχή. 

Ο Παναγιώτης, έχει αγοράσει μια Prosleep Gravity 9 κιλών και αναφέρει: 

"Χρησιμοποιώ την κουβέρτα βαρύτητας εδώ και 7 μήνες και πραγματικά δεν διανοούμαι να κοιμηθώ ξανά χωρίς αυτή. Την παίρνω μαζί και στα ταξίδια. Αξίζει να τη δοκιμάσετε."

Πως θα προσαρμοστείς πιο γρήγορα με μια κουβέρτα βαρύτητας;

Όπως έχουμε γράψει ξανά για το πώς να χρησιμοποιείς μια κουβέρτα βαρύτητας, μερικά tips για να προσαρμοστείς πιο εύκολα και να τη χρησιμοποιείς σωστά είναι αρχικά να τη χρησιμοποιείς με συνέπεια.

Σε περίπτωση που η αίσθηση σου φανεί ξένη (λογικό) μην τα παρατήσεις. Χρησιμοποίησέ την τουλάχιστον για μια εβδομάδα -κάθε βράδυ- μέχρι να συνηθίσει το σώμα στη Βαθειά Απτική Πίεση

Επιπλέον, είτε χρησιμοποιείς τη χειμερινή Gravity, είτε την καλοκαιρινή Gravity Ice, η κουβέρτα πρέπει να ακουμπάει απευθείας στο σώμα σου. Εντάξει δεν είπαμε να μην βάλεις ένα σεντόνι ανάμεσα αν θέλεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την βάλεις πάνω από ένα άλλο πάπλωμα για παράδειγμα.

Ο λόγος είναι 1) δεν θα αξιοποιήσεις τη Βαθειά Απτική Πίεση καθώς η κουβέρτα δεν θα αγκαλιάζει άμεσα το σώμα σου και 2) η αίσθηση συνδυαστικά του παπλώματος με την κουβέρτα βαρύτητας θα σου φανεί σαν να κοιμάσαι κάτω από τσιμέντο. Όχι και τόσο ευχάριστο.  

Αυτό που προτείνουμε για να προσαρμοστείς πιο γρήγορα είναι να τη χρησιμοποιείς και εκτός κρεβατιού, όπως για παράδειγμα στον καναπέ ή ακόμα και όταν δουλεύεις (σε περίπτωση που δουλεύεις από το σπίτι) βάζοντάς την στα γόνατα γόνατά σου. 

Η πίεση που θα ασκεί θα λειτουργήσει θετικά ως προς την προσαρμογή μαζί της και επιπλέον θα σε βοηθήσει και πρακτικά καθώς θα σε χαλαρώσει και ως εκ τούτου θα μπορείς να διαχειρίζεσαι πιο εύκολα το στρες που ενδεχομένως να σου προκαλείται από τη δουλειά, αλλά και να μένεις περισσότερη ώρα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις.   

Έτοιμος να αναβαθμίσεις τον ύπνο σου; 

Μια κουβέρτα βαρύτητας στην καθημερινότητά σου θα μπορούσε να συμβάλει δραστικά στη μείωση του στρες και την καταπολέμηση της αϋπνίας.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της Βαθειάς Απτικής Πίεσης, μια επιστημονικά αποδεδειγμένη θεραπεία άγχους, η κουβέρτα βαρύτητας Prosleep Gravity χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης (η ορμόνη της "ευτυχίας") και της μεταλατονίνης (η ορμόνη του ύπνου), ενώ παράλληλα μειώνει την κορτιζόλη που ευθύνεται για το στρες και το άγχος. 

Μετά από λίγα λεπτά στην αγκαλιά της κουβέρτας, αισθάνεσαι ασφάλεια, το σώμα χαλαρώνει, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, τα βλέφαρα βαραίνουν και το μυαλό ηρεμεί.

Μάθε πως λειτουργεί και αναβάθμισε τον ύπνο σου σήμερα!

Παράγγειλε τώρα!


Άφησε ένα σχόλιο