Ινομυαλγία: Πως Βοηθάει η Κουβέρτα Βαρύτητας;

Ινομυαλγία: Πως Βοηθάει η Κουβέρτα Βαρύτητας;

Πόνοι στο σώμα, κόπωση, αφηρημάδα, αυπνία... και η λίστα των συμπτωμάτων συνεχίζεται.

Εάν εσύ ή κάποιος γνωστός σου πάσχει από τα συμπτώματα της ινομυαλγίας, τότε γνωρίζεις ήδη τον καταστροφικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η πάθηση στον εαυτό σου και στα άτομα που αγαπάς.

Τα άτομα με ινομυαλγία συχνά υποφέρουν από αδυσώπητο πόνο, υπερβολική κόπωση, εναλλαγές της διάθεσης, ομιχλώδη σκέψη και άλλα συμπτώματα που μπορούν να σταθούν εμπόδια σε μια φυσιολογική και ευτυχισμένη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με ινομυαλγία στρέφονται σε μια άνετη λύση για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου και των πονεμένων μυών τους: τις κουβέρτες βαρύτητας.

Φημισμένες για την ικανότητά τους να μειώνουν το άγχος και να προάγουν την αίσθηση της ηρεμίας, οι κουβέρτες βαρύτητας έχουν αποτελούν ένα ανεκτίμητο δώρο που μπορείς να κάνεις σε φίλους και συγγενείς για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους εν γένει. 

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το εξής:

Μπορούν οι κουβέρτες βαρύτητας να βοηθήσουν τα άτομα με ινομυαλγία και να μειώσουν τα συμπτώματα της αϋπνίας; (Hint: Η απάντηση είναι ναι.)

Κατανοώντας τον πόνο της ινομυαλγίας

Πριν μιλήσουμε για τα οφέλη της κουβέρτας βαρύτητας στην ινομυαλγία, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε τι είναι η ινομυαλγία και ποια είναι η αίσθηση που έχει το άτομο που πάσχει από αυτήν.

Με λίγα λόγια, η ινομυαλγία είναι μια ρευματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένο μυοσκελετικό πόνο. Αυτός ο πόνος συχνά συνοδεύεται από πρόσθετα συμπτώματα και καταστάσεις, όπως: 

  • Έντονο αίσθημα κούραση
  • Σκληροί και πονεμένοι μύες
  • Κατάθλιψη και άγχος
  • Προβλήματα ύπνου
  • Πονοκέφαλοι και ημικρανίες
  • Δυσκολία συγκέντρωσης και μνήμης
  • Ευαισθησία στο κρύο ή τη ζέστη
  • Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Η ινομυαλγία δεν προκαλεί κάποια μόνιμη βλάβη αλλά θα διαρκέσει μήνες ή και χρόνια. Επειδή δεν υπάρχουν εξωτερικά σημάδια, άλλα άτομα μπορεί να μην κατανοούν τον πόνο και την κούραση που αισθάνονται. Σε γενικές γραμμές τα άτομα με ινομυαλγία συχνά φαίνονται καλά και αισθάνονται χάλια.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η ινομυαλγία είναι μια πολύ συχνή πάθηση από την οποία μπορεί να προσβληθεί το 3-6% του πληθυσμού, όπου το 75-90% είναι γυναίκες. Όσοι πάσχουν από αυτή την πάθηση περιγράφουν το συναίσθημα ως ένα αίσθημα καύσης, μια αίσθηση τσιμπήματος από καρφίτσες ή σαν να παλεύουν συνεχώς με το κρυολόγημα ή τη γρίπη. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι το αίσθημα της ινομυαλγίας είναι σαν να νιώθουν το σώμα τους να αναρρώνει πάντα από έναν μαραθώνιο. 

Επιπρόσθετα, εκτός από αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα, τα άτομα που πάσχουν από ινομυαλγία συχνά αντιμετωπίζονται με έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την κατάστασή τους, καθώς οι γιατροί δεν μπορούν να εντοπίσουν την ακριβή αιτία των συμπτωμάτων τους.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν ότι ο πόνος και η κούραση που βιώνουν οι ασθενείς με ινομυαλγία είναι πέρα ως πέρα αληθινοί.

Πως βοηθάει η κουβέρτα βαρύτητας στην αντιμετώπιση της ινομυαλγίας;

Με τόσους πολλούς γιατρούς να αποτυγχάνουν να λάβουν σοβαρά τους ασθενείς με ινομυαλγία, δεν είναι περίεργο γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι με ινομυαλγία στρέφονται στις κουβέρτες βαρύτητας για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.

Πώς ακριβώς όμως μπορεί μια κουβέρτα με βάρος να βοηθήσει σε αυτήν την συχνά παρεξηγημένη κατάσταση;

Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους μια κουβέρτα βαρύτητας μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματά της ινομυαλγίας:

1. Ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη

Δυστυχώς, η ινομυαλγία συνδέεται συνήθως με το άγχος και την κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με ινομυαλγία έχουν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, σύμφωνα με το WebMD.

Τα καλά νέα; Οι κουβέρτες βαρύτητας μπορούν να βοηθήσουν να απαλύνεις μερικές από τις προβληματικές σου σκέψεις. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε, το 63% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και ανήσυχοι μετά τη χρήση μιας κουβέρτας βαρύτητας.

Επιπλέον, οι κουβέρτες βαρύτητας ενεργοποιούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών που τονώνουν τη διάθεση, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι περισσότερη ικανοποίηση και χαρά.

2. Μειώνει τον πόνο της ινομυαλγίας

Για πολλούς ανθρώπους με ινομυαλγία, ο πόνος είναι συχνά το πιο δύσκολο σύμπτωμα που πρέπει να αντιμετωπίζεται σε τακτική βάση. Προφανώς, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό να πονάς όλη μέρα, κάθε μέρα.

Ένας τρόπος για να ανακουφιστείς από τον πόνο είναι να γλιστρήσεις κάτω από μια κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep. Το βάρος της κουβέρτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου χαλαρώνοντας το μυαλό και μειώνοντας την ένταση σε όλο το σώμα, δίνοντάς σου μια ανάπαυλα από τη χρόνια δυσκαμψία και τον πόνο.

3. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Χάρη στον συνεχή πόνο, την κούραση και τις εναλλαγές της διάθεσης, η ποιοτική νυχτερινή ξεκούραση μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη όταν πάσχει κανείς από ινομυαλγία.

Η κουβέρτα βαρύτητας μπορεί να σε βοηθήσει να απολαύσεις έναν ποιοτικό και αδιάκοπο ύπνο μειώνοντας τον πόνο της ινομυαλγίας και αυξάνοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης, την ορμόνη που τονώνει τη διάθεση στον εγκέφαλο και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-αφύπνισης.

4. Μειώνει την αίσθηση της κόπωσης

Η ακραία κόπωση και η ινομυαλγία πάνε χέρι-χέρι.Ένας τρόπος για να βρεις κάποια ανακούφιση είναι με τη χρήση μιας κουβέρτας βαρύτητας, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την κούραση με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Πρώτον, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, ο οποίος με τη σειρά του μειώνει την κόπωση, καθώς το αίσθημα της κόπωσης προέρχεται από την διαρκή κατανάλωση ενέργειας του σώματος για να αντιμετωπίσει τον χρόνιο πόνο.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι κουβέρτες βαρύτητας μπορούν να βοηθήσουν να νιώσεις περισσότερη ενέργεια είναι βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου σου.

5. Βοηθάει στη διαχείριση της δυσανεξίας στη ζέστη ή το κρύο

Ένα από τα λιγότερο πολυσυζητημένα συμπτώματα της ινομυαλγίας είναι η έλλειψη ευαισθησίας στη θερμοκρασία. Πολλά άτομα με ινομυαλγία είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στο κρύο, ενώ άλλα μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα στη ζέστη.

Λόγω του αυξημένου βάρους τους, οι κουβέρτες βαρύτητας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ζεσταθείς - ιδιαίτερα το χειμώνα. Αν είστε πιο ευαίσθητος στη ζέστη, μην ανησυχείς. Με την ψυχρή κουβέρτα βαρύτητας Gravity Ice, μπορείς να αποκομίσεις όλα τα οφέλη της Βαθειάς Απτικής Πίεσης ενώ το σώμα σου παραμένει δροσερό και χωρίς τον ιδρώτα.

Αναβάθμισε τον ύπνο σου με μια κουβέρτα βαρύτητας 

Οι κουβέρτες βαρύτητας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις την αϋπνία και το στρες χωρίς φάρμακα, καθώς χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες για τη βοήθεια ατόμων που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές, αυτισμό και άλλες αισθητηριακές διαταραχές.

Πως λειτουργούν;

Είναι σχεδιασμένες για να ασκούν μια ήπια και σταθερή πίεση σε ολόκληρο το σώμα όπου οι εργοθεραπευτές ονομάζουν “Βαθειά Απτική Πίεση”. Αυτή η σταθερή πίεση, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα της σεροτονίνης και της μελατονίνης (οι ορμόνες της ευτυχίας και του ύπνου) και παράλληλα να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης που ευθύνεται για το στρες.

Ως αποτέλεσμα, ο νους σταματάει να "τρέχει", οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, η διάθεση βελτιώνεται και το σώμα μπαίνει σε μια κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης.

Επίλεξε εκείνη που ζυγίζει πιο κοντά στο 10% του σωματικού σου βάρους και αναβάθμισε τον ύπνο σου από το πρώτο κιόλας βράδυ!


1 Σχόλιο


  • Σφήκας

    Όλες οι εξετάσεις αίματος και οι μαγνητικές μέσης είναι αρνητικές αλλά εγώ πονάω παντού.Η κουβέρτα θα βοηθήσει και πόσο κοστίζει. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες Ευχαριστώ


Άφησε ένα σχόλιο