Γιατί η Κουβέρτα Βαρύτητας είναι Ευεργετική για την Υγεία;

Γιατί η Κουβέρτα Βαρύτητας είναι Ευεργετική για την Υγεία;

Και σε ποιον δεν αρέσει να κουκουλώνεται κάτω από μια κουβέρτα;

Μια καλή κουβέρτα μάς δίνει το αίσθημα της ζεστασιάς, της ευφορίας και της ασφάλειας. Ωστόσο, δεν μπορούν όλες οι κουβέρτες να το επιτύχουν αυτό.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι βαριές κουβέρτες είναι πιο ευεργετικές στην υγεία μας απ' ότι οι ελαφρύτερες, εξού και οι κουβέρτες βαρύτητας έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. 

Το βάρος της κουβέρτας βαρύτητας βοηθάει το σώμα να ρίξει τους καρδιακούς παλμούς και δίνει τη δυνατότητα στο νευρικό σύστημα να μπει σε μια κατάσταση πλήρους χαλάρωσης. Θυμίζει το αίσθημα που έχουμε μετά από ένα καλό μασάζ.

Εξαιτίας αυτών των ευεργετικών ιδιοτήτων τους, οι κουβέρτες βαρύτητας χρησιμοποιούνται για δεκαετίες ως θεραπευτικό μέσο σε άτομα που πάσχουν από αισθητηριακές και αγχώδεις διαταραχές. 

Πως μπορεί λοιπόν η κουβέρτα βαρύτητας να βελτιώσει την υγεία σου; Παρακάτω θα δούμε τους τρεις βασικούς λόγους.

Ξεκινάμε!

1. Σε βοηθάει να χαλαρώσεις από το άγχος της καθημερινότητας

Τα τελευταία χρόνια, έρευνες δείχνουν ότι το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από στρες και άγχος έχει υπερδιπλασιαστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει αυξηθεί δραματικά και το ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα αϋπνίας. Σκεφτείτε να βάλουμε στη συνάρτηση και τα στατιστικά που αφορούν την περίοδο του κορονοϊού... 

[Διάβασε: Οδηγός για καλύτερο ύπνο κατά τη διάρκεια της καραντίνας]

Το έντονο και συνεχόμενο στρες μπορεί να είναι καταστροφικό για την φυσική και ψυχική σου υγεία, γι' αυτό και πρέπει να βρεις τον τρόπο να χαλαρώνεις και να αποστασιοποιείσαι από αυτό, ειδικά όταν επιστρέφεις στο σπίτι.

Μια κουβέρτα βαρύτητας μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το στρες με αποτελεσματικό τρόπο. Η βαθειά και ομοιόμορφη πίεση που ασκεί στο σώμα, η λεγόμενη Βαθειά Απτική Πίεση, ερεθίζει το ιδιοδεκτικό σου σύστημα με αποτέλεσμα να χαλαρώνει το μυαλό και να το κάνει να νιώθει ασφάλεια. 

Τι είναι το ιδιοδεκτικό σύστημα;

Είναι ένα σύνολο αισθητήρων που βρίσκονται στο δέρμα και τις αρθρώσεις και έχουν ως αποστολή να ενημερώνουν τον εγκέφαλο για το πού βρίσκεται το σώμα μέσα στο χώρο. Όταν ο εγκέφαλος "ρωτάει" και δεν έχει απάντηση, τότε βρίσκεται σε επαγρύπνηση και μόνο χαλαρός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν όμως το ιδιοδεκτικό σύστημα δίνει σαφείς "απαντήσεις" εξαιτίας της πίεσης που του ασκείται από την κουβέρτα, τότε το μυαλό ηρεμεί, νιώθει ασφάλεια και αναπαύεται.

Δεν είναι τυχαίο που οι κουβέρτες βαρύτητας χρησιμοποιούνται από την ιατρική κοινότητα για να καταπραΰνουν το στρες σε άτομα που αντιμετωπίζουν αισθητηριακές και αγχώδεις διαταραχές.

Σύμφωνα με έρευνα, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας μειώνει την πίεση του αίματος και ρίχνει την παλμική οξυμετρία, σημάδια που υποδηλώνουν χαμηλά επίπεδα στρες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • το 63% ανέφερε ότι είχε λιγότερο άγχος
  • το 78% προτίμησε την κουβέρτα βαρύτητας για την ανακούφιση του άγχους ανάμεσα σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή

Η κουβέρτα βαρύτητας λοιπόν θα σε βοηθήσει μέσα στην ημέρα να αποφορτιστείς, να απαλλαχτείς από το έντονο στρες και να νιώσεις ασφάλεια καθώς η αίσθησή της θα σου θυμίσει τη μητρική αγκαλιά. 

2. Αναβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου σου

Δεν χρειάζεται να πάσχεις από σοβαρή αϋπνία για να χρησιμοποιήσεις μια κουβέρτα βαρύτητας. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν κοιμούνται αρκετές ώρες το βράδυ με αποτέλεσμα να σηκώνονται κάθε πρωί νιώθοντας κουρασμένοι και δίχως ενέργεια. 

Πως βοηθάει η κουβέρτα βαρύτητας για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ;

Η ήπια και σταθερή πίεση της κουβέρτας -σύμφωνα με ερευνητές στο Χάρβαρντ και άλλους- προκαλεί στο νευρικό σου σύστημα μια ευεργετική αλλαγή: τη μετάβαση από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό. 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι εκείνο που μας βοηθάει να επιβιώσουμε απέναντι στον κίνδυνο και θέτει ολόκληρο το σώμα σε κατάσταση συναγερμού. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται για να βελτιωθεί η όραση, το σώμα ιδρώνει για να κρατηθεί δροσερό, το πεπτικό σύστημα σταματάει να λειτουργεί και οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται. Στόχος είναι η επιβίωση και έτσι με το συμπαθητικό νευρικό σύστημα επικεφαλής, το σώμα βρίσκεται σε μια κατάσταση "μάχης ή φυγής". 

Από την άλλη, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι υπεύθυνο για να αναπαύσει το σώμα, να το θρέψει και να αναπληρώσει τη χαμένη ενέργεια. Με το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα επικεφαλής, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, η αναπνοή επιβραδύνεται, οι κόρες των ματιών συστέλλονται, το πεπτικό σύστημα μπαίνει σε λειτουργία και το μυαλό ηρεμεί. Είναι η ώρα της ξεκούρασης. 

    Η αλλαγή αυτή λοιπόν που προκαλεί η κουβέρτα βαρύτητας στο νευρικό σύστημα σε βοηθάει να κοιμηθείς πιο γρήγορα από ότι με ένα απλό πάπλωμα και μειώνει την τάση που ενδεχομένως έχεις να "στριφογυρίζεις" μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα ο ύπνος σου να είναι αδιάκοπος και βαθύς. Είναι σαν να βρίσκεται σε ένα ασφαλές και απαλό "κουκούλι" όπου μέσα του μπορείς να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ποιοτικού ύπνου. 

    Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας επί 4 εβδομάδες είχε τα εξής αποτελέσματα:

    • μείωση του χρόνου μέχρι να αποκοιμηθούν
    • μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας
    • περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας
    • μειωμένα συμπτώματα κόπωσης
    • μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης

    3. Βελτιώνει τη διάθεσή σου

    Είναι φυσιολογικό να νιώθουμε κατά καιρούς στεναχώρια ή εκνευρισμό. Ωστόσο, πολλές φορές τα συναισθήματα αυτά δεν είναι πάντοτε αποτέλεσμα ενός πραγματικού γεγονότος ή ας πούμε μια αντίδραση που έπεται μετά από μια δράση.

    Έρευνες δείχνουν ότι το αίσθημα της στεναχώριας, η κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές είναι αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων του εγκεφάλου, όπως τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης που προκαλεί στρες και φόβο.

    Τα καλά νέα είναι ότι η κουβέρτα βαρύτητας πέρα από τον ύπνο και το στρες, μπορεί να βελτιώσει και τη διάθεσή σου και αυτό αποδεικνύεται επιστημονικά. Η Βαθειά Απτική Πίεση που ασκεί στο σώμα, βοηθάει την αύξηση της παραγωγής των "καλών" ορμονών στο σώμα και μειώνει εκείνη των "κακών" ορμονών. 

    Πιο συγκεκριμένα, στην αγκαλιά της κουβέρτας βαρύτητας θα νιώσεις εκείνο το συναίσθημα της μητρικής αγκαλιάς. Τα επίπεδα της ωκυτοκίνης -της ορμόνης της "αγάπης"- αυξάνονται όπως αυξάνονται και εκείνα της σεροτονίνης που είναι γνωστή και ως "η ορμόνης της ευτυχίας". Η φυσική εξέλιξη της σεροτονίνης μετά από λίγη ώρα είναι να μετατραπεί σε μελατονίνη, που είναι η ορμόνη του ύπνου. Παράλληλα, η πίεση της κουβέρτας στο σώμα μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

    Με 100% φυσικό τρόπο λοιπόν, η κουβέρτα βαρύτητας μπορεί να αυξήσει τη διάθεσή σου και ως εκ τούτου την ευεξία σου που είναι τόσο σημαντική για να απολαμβάνεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 

    Έτοιμος να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ύπνου και ευεξίας;

    Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ύπνου, στρες και άλλα συμπτώματα άγχους, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Πλέον μπορείς να δώσεις λύση σε αυτά τα προβλήματα με απολύτως φυσικό τρόπο.

    Η δύναμη της Βαθειάς Απτικής Πίεσης που χρησιμοποιεί η κουβέρτα βαρύτητας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει το νευρικό σύστημα να χαλαρώσει και να μπει σε μια κατάσταση γαλήνης, ηρεμίας, θρέψης και αναγέννησης. 

    Χωρίς φάρμακα και με σεβασμό στο περιβάλλον, η κουβέρτα βαρύτητας της  Prosleep μπορεί πραγματικά να σου προσφέρει βαθύτερο ύπνο. λιγότερο στρες και περισσότερη ευεξία, συνθήκες απαραίτητες για καλύτερη υγεία και μια ισορροπημένη ζωή. 

    Παράγγειλε την Prosleep Gravity!


    Άφησε ένα σχόλιο