Οδηγίες πλυσίματος Gravity Ice

Η φροντίδα του καλύμματος της κουβέρτας βαρύτητας Gravity Ice δεν είναι δύσκολη. Το ύφασμα που χρησιμοποιούμε από 100% οργανικό bamboo viscose είναι από τη φύση του ανθεκτικό και μακράς διάρκειας, αλλά με μερικά επιπλέον βήματα και λίγη αγάπη, μπορείτε να το διατηρήσετε πάντα μαλακό, άνετο και χωρίς λεκέδες.

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές φροντίδας, για να ξέρετε πώς ακριβώς να πλύνετε το κάλυμμα της Gravity Ice.

Πώς να πλύνετε το κάλυμμα της Gravity Ice

1. Ξεχωρίστε το από τα υπόλοιπα ρούχα

Αποφύγετε πιθανές φθορές του υφάσματος διαχωρίζοντάς το από άλλα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων και των πετσετών. Αν έχετε μεγάλη συλλογή από bamboo viscose, προγραμματίστε μια μέρα πλύσης μόνο για αυτά. 

2. Γυρίστε το ύφασμα ανάποδα

Για να αποφύγετε οποιαδήποτε φθορά κατά τη διάρκεια του πλυσίματος στο πλυντήριο, γυρίστε ανάποδα το κάλυμμα της Gravity Ice και κλείστε το φερμουάρ πριν από το πλύσιμο.

3. Πλύνετε με κρύο νερό

Πλένετε πάντα τα καλύμματα bamboo σε κρύο νερό με μέγιστη θερμοκρασία τους 30C. Για μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης, πλύνετέ τις σε απαλό πρόγραμμα πλύσης.

4. Χρησιμοποιήστε ήπιο απορρυπαντικό

Επιλέξτε ένα ήπιο, υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων που είναι βιοδιασπώμενο και μη χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα. 

5. Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό ή χλωρίνη

Το bamboo viscose είναι ένα φυσικά μαλακό ύφασμα και θα παραμείνει εξαιρετικά μαλακό και μετά το πλύσιμο, οπότε σας συνιστούμε να παραλείψετε το μαλακτικό. Και μιας και το κάνετε, αφήστε και τη χλωρίνη στην άκρη. Αντ' αυτού, σκεφτείτε να ρίξετε λίγο αποσταγμένο λευκό ξύδι στον κύκλο πλύσης ως φυσικό μαλακτικό υφασμάτων.

6. Αφαιρέστε τους λεκέδες

Τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων με βάση τα ένζυμα ή μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού βαρέως τύπου, όπως το Tide ή το Persil, είναι ασφαλή για χρήση σε λεκέδες σε υφάσματα μπαμπού. Δουλέψτε μια μικρή ποσότητα στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το πλύσιμο. Για να αφαιρέσετε συγκεκριμένους λεκέδες, ακολουθήστε τις οδηγίες για τον συγκεκριμένο τύπο λεκέ.

7. Στεγνώστε με φυσικό τρόπο

Το κάλυμμα της Gravity Ice θα πρέπει να στεγνώνει στον αέρα και τον ήλιο με φυσικό τρόπο. Εάν απαιτείται ταχύτερο στέγνωμα, χρησιμοποιήστε τον κύκλο χαμηλής θερμοκρασίας του στεγνωτηρίου. Αφαιρέστε το ύφασμα όσο είναι ακόμα ελαφρώς υγρό. Οι υψηλές θερμοκρασίες στο στεγνωτήριο μπορούν να συρρικνώσουν το ύφασμα από bamboo.

8. Σιδέρωμα σε χαμηλή θερμοκρασία

Διατηρήστε χαμηλές θερμοκρασίες στο σίδερο. Εάν είναι απαραίτητο το σιδέρωμα, χρησιμοποιήστε στεγνό σίδερο (χωρίς ατμό) σε χαμηλή ρύθμιση. Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά το σιδέρωμα μπορεί να κάψουν τις ίνες μπαμπού. Το κάψιμο ή το κιτρίνισμα συμβαίνει καθώς οι ίνες αρχίζουν να καίγονται. Ενώ κάποιος αποχρωματισμός μπορεί να αφαιρεθεί, οι καμένες ίνες δεν μπορούν να αναβιώσουν.

Πώς να πλύνετε την κουβέρτα βαρύτητας που βρίσκεται στο εσωτερικό;

Όσο για την κουβέρτα βαρύτητας, μπορείτε να την πλένετε πιο σπάνια από το κάλυμμά της, δηλαδή μια φορά το χρόνο, μόλις τελειώσει η περίοδος χρήσης της, π.χ. η Gravity χρησιμοποιείται μόνο για το χειμώνα και η Gravity Ice για τους θερινούς μήνες. 

Ακολουθούν οδηγίες πλυσίματος της κουβέρτας βαρύτητας στο πλυντήριο ή στο χέρι. 

1. Αφαιρέστε το κάλυμμα από την κουβέρτα βαρύτητας

Υπάρχουν εσωτερικά δεσίματα που πρέπει να λύσετε πριν αφαιρέσετε το κάλυμμα. Αν δεν έχει χυθεί κάποιο υγρό ή έχει συμβεί ατύχημα με ούρα, μόνο το κάλυμμα θα πρέπει να πλένεται τακτικά. Το κάλυμμα πρέπει να πλένεται χωριστά από την κουβέρτα βαρύτητας.

2. Πλύνετε την κουβέρτα βαρύτητας

Πλύσιμο στο πλυντήριο

  1. Ελέγξτε τη χωρητικότητα του πλυντηρίου σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος και το μέγεθος της κουβέρτας. Η κουβέρτα πρέπει να πλένεται μόνη της.
  2. Ακολουθήστε τη συνιστώμενη θερμοκρασία νερού, τον κύκλο πλύσης και τις συστάσεις απορρυπαντικού για τον τύπο του υφάσματος (βαμβακερά). Ρυθμίστε το πλυντήριο ανάλογα και πλύνετε την κουβέρτα.

Πλύσιμο στο χέρι

  1. Αν πλένετε την κουβέρτα στο χέρι, καθαρίστε καλά τη μπανιέρα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προϊόντα ή βρωμιά που μπορεί να λερώσουν το ύφασμα. Γεμίστε τη μπανιέρα με κρύο ή χλιαρό νερό και προσθέστε το συνιστώμενο απορρυπαντικό. Ανακατέψτε το απορρυπαντικό μέσα στο νερό για να βεβαιωθείτε ότι έχει αναμιχθεί καλά.
  2. Βυθίστε την κουβέρτα μέσα στο διάλυμα νερού και απορρυπαντικού. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η κουβέρτα είναι βυθισμένη. Πιέστε απαλά το νερό μέσα από το ύφασμα. Αφήστε την κουβέρτα να μουλιάσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  3. Σηκώστε την κουβέρτα από το σαπουνόνερο και αδειάστε τη μπανιέρα. Γεμίστε ξανά τη μπανιέρα με δροσερό φρέσκο νερό. Πιέστε απαλά το νερό μέσα από την κουβέρτα.
  4. Αδειάστε την μπανιέρα και ξαναγεμίστε την. Επαναλάβετε τη διαδικασία πλύσης μέχρι να μην υπάρχει καθόλου αφρός. Στεγνώστε τη μπανιέρα και πιέστε απαλά το περιττό νερό. Μην στύψετε.

3. Στεγνώσετε την κουβέρτα βαρύτητας σε στεγνωτήριο 

Ο μόνος τύπος κουβέρτας βαρύτητας που μπορεί να στεγνώσει με ασφάλεια στον κύκλο χαμηλής θερμότητας σε αυτόματο στεγνωτήριο ρούχων είναι αυτή που είναι στο εσωτερικό της έχει γυάλινα σφαιρίδια, καθώς αυτά δεν λιώνουν. Όλες οι κουβέρτες βαρύτητας της Prosleep είναι γεμισμένες με γυάλινα σφαιρίδια, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αν θέλετε να στεγνώσετε φυσικά, τότε απλώστε την κουβέρτα πάνω σε ένα στρώμα πλαστικού φύλλου ή σε έναν πλαστικό μουσαμά για να προστατεύσετε το δάπεδο. Διανέμετε ομοιόμορφα την εσωτερική γέμιση, εάν έχει μετατοπιστεί. Μπορείτε να βοηθήσετε στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας πιέζοντας φρέσκες, στεγνές πετσέτες στην επιφάνεια.

Αφήστε την κουβέρτα να στεγνώσει επίπεδη. Γυρίστε την κάθε τέσσερις ή πέντε ώρες για να επιταχύνετε το στέγνωμα. Θα χρειαστούν 24 έως 48 ώρες για να στεγνώσει εντελώς.