Οδηγίες πλυσίματος Gravity

Η φροντίδα του καλύμματος της κουβέρτας βαρύτητας Gravity δεν είναι δύσκολη. Το ύφασμα που χρησιμοποιούμε είναι από απαλές μικροΐνες Minky, είναι ανθεκτικό και μακράς διάρκειας, αλλά με μερικά επιπλέον βήματα και λίγη αγάπη, μπορείτε να το διατηρήσετε πάντα μαλακό, άνετο και χωρίς λεκέδες.

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές φροντίδας, για να ξέρετε πώς ακριβώς να πλύνετε το κάλυμμα της Gravity.

Πώς να πλύνετε το κάλυμμα της Gravity 

1. Ξεχωρίστε το από τα υπόλοιπα ρούχα

Αποφύγετε πιθανές φθορές του υφάσματος διαχωρίζοντας το κάλυμμα από άλλα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων και των πετσετών. 

2. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Πλύνετε το κάλυμμα της Gravity στο πλυντήριο με κρύο νερό. Η υψηλή θερμοκρασία νερού μπορεί να λιώσει τις ίνες του υφάσματος μεταξύ τους και το κάλυμμα να χάσει την απαλή του αίσθηση.

3. Κανονικό απορρυπαντικό

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε κανονικό υγρό ή απορρυπαντικό σε σκόνη κατά το πλύσιμο. Τα pods δεν συνίστανται. 

4. Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό

Οι ίνες Minky είναι πολύ λεπτές και το νερό δυσκολεύεται να τραβήξει το μαλακτικό από τις ίνες του καλύμματος. Θα παγιδευτεί μεταξύ των ινών με αποτέλεσμα να σκληρύνει όταν στεγνώσει.

5. Φυσικό στέγνωμα

Κρεμάστε το κάλυμμα για να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Αν θέλετε, μπορείτε στη συνέχεια να το βάλετε στο στεγνωτήριο στη ρύθμιση "Αέρας" μόνο για να το "αφρατέψετε". Και πάλι, δεν πρέπει να υπάρχει θερμότητα, αλλιώς θα λιώσει το υλικό.

6. Όχι σίδερο, όχι ξηρός καθαρισμός.

Μην σιδερώνετε το κάλυμμα της Gravity και μην χρησιμοποιείτε στεγνό καθάρισμα. 

Πώς να πλύνετε την κουβέρτα βαρύτητας που βρίσκεται στο εσωτερικό;

Όσο για την κουβέρτα βαρύτητας, μπορείτε να την πλένετε πιο σπάνια από το κάλυμμά της, δηλαδή μια φορά το χρόνο, μόλις τελειώσει η περίοδος χρήσης της, π.χ. η Gravity χρησιμοποιείται μόνο για το χειμώνα και η Gravity Ice για τους θερινούς μήνες. 

Ακολουθούν οδηγίες πλυσίματος της κουβέρτας βαρύτητας στο πλυντήριο ή στο χέρι. 

1. Αφαιρέστε το κάλυμμα από την κουβέρτα βαρύτητας

Υπάρχουν εσωτερικά δεσίματα που πρέπει να λύσετε πριν αφαιρέσετε το κάλυμμα. Αν δεν έχει χυθεί κάποιο υγρό ή έχει συμβεί ατύχημα με ούρα, μόνο το κάλυμμα θα πρέπει να πλένεται τακτικά. Το κάλυμμα πρέπει να πλένεται χωριστά από την κουβέρτα βαρύτητας.

2. Πλύνετε την κουβέρτα βαρύτητας

Πλύσιμο στο πλυντήριο

  1. Ελέγξτε τη χωρητικότητα του πλυντηρίου σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αντέξει το βάρος και το μέγεθος της κουβέρτας. Η κουβέρτα πρέπει να πλένεται μόνη της.
  2. Ακολουθήστε τη συνιστώμενη θερμοκρασία νερού, τον κύκλο πλύσης και τις συστάσεις απορρυπαντικού για τον τύπο του υφάσματος (βαμβακερά). Ρυθμίστε το πλυντήριο ανάλογα και πλύνετε την κουβέρτα.

Πλύσιμο στο χέρι

  1. Αν πλένετε την κουβέρτα στο χέρι, καθαρίστε καλά τη μπανιέρα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προϊόντα ή βρωμιά που μπορεί να λερώσουν το ύφασμα. Γεμίστε τη μπανιέρα με κρύο ή χλιαρό νερό και προσθέστε το συνιστώμενο απορρυπαντικό. Ανακατέψτε το απορρυπαντικό μέσα στο νερό για να βεβαιωθείτε ότι έχει αναμιχθεί καλά.
  2. Βυθίστε την κουβέρτα μέσα στο διάλυμα νερού και απορρυπαντικού. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η κουβέρτα είναι βυθισμένη. Πιέστε απαλά το νερό μέσα από το ύφασμα. Αφήστε την κουβέρτα να μουλιάσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  3. Σηκώστε την κουβέρτα από το σαπουνόνερο και αδειάστε τη μπανιέρα. Γεμίστε ξανά τη μπανιέρα με δροσερό φρέσκο νερό. Πιέστε απαλά το νερό μέσα από την κουβέρτα.
  4. Αδειάστε την μπανιέρα και ξαναγεμίστε την. Επαναλάβετε τη διαδικασία πλύσης μέχρι να μην υπάρχει καθόλου αφρός. Στεγνώστε τη μπανιέρα και πιέστε απαλά το περιττό νερό. Μην στύψετε.

3. Στεγνώσετε την κουβέρτα βαρύτητας σε στεγνωτήριο 

Ο μόνος τύπος κουβέρτας βαρύτητας που μπορεί να στεγνώσει με ασφάλεια στον κύκλο χαμηλής θερμότητας σε αυτόματο στεγνωτήριο ρούχων είναι αυτή που είναι στο εσωτερικό της έχει γυάλινα σφαιρίδια, καθώς αυτά δεν λιώνουν. Όλες οι κουβέρτες βαρύτητας της Prosleep είναι γεμισμένες με γυάλινα σφαιρίδια, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αν θέλετε να στεγνώσετε φυσικά, τότε απλώστε την κουβέρτα πάνω σε ένα στρώμα πλαστικού φύλλου ή σε έναν πλαστικό μουσαμά για να προστατεύσετε το δάπεδο. Διανέμετε ομοιόμορφα την εσωτερική γέμιση, εάν έχει μετατοπιστεί. Μπορείτε να βοηθήσετε στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας πιέζοντας φρέσκες, στεγνές πετσέτες στην επιφάνεια.

Αφήστε την κουβέρτα να στεγνώσει επίπεδη. Γυρίστε την κάθε τέσσερις ή πέντε ώρες για να επιταχύνετε το στέγνωμα. Θα χρειαστούν 24 έως 48 ώρες για να στεγνώσει εντελώς.