Δεν είναι μια απλή κουβέρτα.

Όχι, η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep δεν είναι μια απλή κουβέρτα σαν αυτές που έχεις συνηθίσει. 

Βασισμένοι σε επιστημονικές έρευνες δεκαετιών, δημιουργήσαμε ένα καινοτόμο -και απόλυτα φυσικό προϊόν- που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την αϋπνία και το στρες χωρίς φάρμακα.

Η θεραπεία της Βαθειάς Απτικής Πίεσης

Πίσω από τις ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας βρίσκεται η θεραπεία της Βαθείας Απτικής Πίεσης. 

Η Βαθειά Απτική Πίεση παρόλο που ακούγεται ως μια σύνθετη έννοια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή σταθερής και ομοιόμορφης πίεσης σε ολόκληρο το σώμα.

Αυτή η πίεση -σύμφωνα με ερευνητές στο Χάρβαρντ και άλλους- προκαλεί στο νευρικό μας σύστημα μια ευεργετική αλλαγή: τη μετάβαση από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό.

Μετά από λίγα λεπτά Βαθειάς Απτικής Πίεσης, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, το μυαλό σταματάει να “τρέχει”, η αναπνοή επιβραδύνεται και το πεπτικό σύστημα μπαίνει ξανά σε πλήρη λειτουργία. Το σώμα έχει ήδη μπει σε κατάσταση ξεκούρασης και αποκατάστασης.

Γρήγορος και βαθύτερος ύπνος

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας επί 4 εβδομάδες είχε τα εξής αποτελέσματα:

- Μείωση του χρόνου μέχρι να αποκοιμηθούν.

- Μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

- Περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Μειωμένα συμπτώματα κόπωσης.

- Μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Λιγότερο άγχος, περισσότερη ευεξία

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας μειώνει την πίεση του αίματος και ρίχνει την παλμική οξυμετρία, σημάδια που υποδηλώνουν χαμηλά επίπεδα στρες.

Πιο συγκεκριμένα:

- Το 63% ανέφερε ότι είχε λιγότερο άγχος.

- Το 78% προτίμησε την κουβέρτα βαρύτητας για την ανακούφιση του άγχους ανάμεσα σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Αύξηση των "καλών" ορμονών

Η σταθερή και ήπια πίεση που ασκεί η κουβέρτα βαρύτητας στο σώμα βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα σεροτονίνης, την ορμόνη της "ευτυχίας", η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται με φυσικό τρόπο σε μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου. 

Παράλληλα, η αύξηση των ορμονών αυτών συμβάλλει στη μείωση της κορτιζόλης που ευθύνενται για το αίσθημα του φόβου και του άγχους.

Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν 6 επιλογές βάρους:

- 3kg - 100x150εκ. (παιδική)

- 5kg - 120x180εκ. (παιδική)

- 7kg - 150x200εκ. (ενηλίκων)

- 9kg - 150x200εκ. (ενηλίκων)

- 11kg - 150x200εκ. (ενηλίκων)

- 14kg - 200x220εκ. (ενηλίκων)

Αν κοιμάστε μόνοι, επιλέξτε μια κουβέρτα που να ζυγίζει κοντά στο 10% του σωματικού σας βάρους. Αν αμφιταλαντεύεστε μεταξύ δύο επιλογών, η πρόταση μας είναι να επιλέξετε τη βαρύτερη.

Αν κοιμάστε με σύντροφο, επιλέξτε την κουβέρτα που ζυγίζει κοντά στο 10% του συνδυαστικού σας βάρους.

Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνουμε να επιλέγετε την ατομική διάσταση, καθώς οι κουβέρτες μας είναι σχεδιασμένες για ατομική χρήση, δημιουργώντας ένα κουκούλι που θα σας ανακουφίσει από το στρες.

Για να δώσουμε βάρος στις κουβέρτες μας έχουμε προσθέσει στο εσωτερικό τους ειδικά επεξεργασμένα και υποαλλεργικά γυάλινα σφαιρίδια σε μοργή άμμου, τα οποία είναι "κλειδωμένα" σε κυψέλες για τέλεια κατανομή βάρους.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Βαθειάς Απτικής Πίεσης δεν σταματούν στην αϋπνία, το άγχος και τον αυτισμό αλλά μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων όπως:

- Δυσκολία συγκέντρωσης

- Κατάθλιψη

- Διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας

- Αυτισμός

- Διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD)

- Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

- Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

- Αρθρίτιδα

- Ινομυαλγία

Αυτός είναι και ο λόγος όπου πολλοί χρησιμοποιούν τη κουβέρτα βαρύτητας και μακριά από το κρεβάτι τους.

Η κουβέρτα βαρύτητας είναι 100% φυσική και ασφαλής για να χρησιμοποιηθεί από μικρά παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω μέχρι και άτομα της τρίτης ηλικίας χωρίς συνταγή γιατρού.

Δεν ενδείκνυται για παιδιά μικρότερα των 2 ετών, ενώ απαραίτητη είναι η συμβουλή γιατρού σε εγκυμονούσες, άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις, άτομα που πάσχουν από άσθμα, υπνική άπνοια ή έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ναι υπάρχει! Η Gravity Ice είναι φτιαγμένη από bamboo viscose, το οποίο έχει θερμορρυθμιστικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την εφίδρωση και να κρατά τη θερμοκρασία του σώματος 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. 

Eίναι η ιδανική επιλογή για όσους ζεσταίνονται εύκολα στον ύπνο τους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο. Είναι από τη φύση της 100% υποαλλεργική και αντι-μικροβιακή, έχει υπέροχη, απαλή αίσθηση και είναι 60% πιο απορροφητική από το βαμβάκι ώστε να κρατά το σώμα σου στεγνό και φρέσκο όλο το βράδυ.

Ναι, μπορείς να δεις τη λίστα με τις έρευνες εδώ.

"Long story short, πουθενά χωρίς την καινούρια μου κουβέρτα."

"Οι χαλαρωτικές της ιδιότητες θα σας επιφέρουν με φυσικό τρόπο μια εσωτερική ισορροπία."

"Η ποιότητα του ύπνου βελτιώνεται και συγχρόνως προάγεται η ψυχική μας ηρεμία."

"Η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep είνα εδώ και αξίζει την προσοχή σας!"