Πως να Επιλέξεις το Ιδανικό Βάρος της Κουβέρτας Βαρύτητας

Πόσο βαριά πρέπει να είναι η κουβέρτα σου;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, εξαρτάται.

Ενώ υπάρχει ένας γενικός κανόνας που μπορείς να ακολουθήσεις, σίγουρα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και την προσωπική σου προτίμηση. 

Ως γενική οδηγία, αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να επιλέξεις μια κουβέρτα βαρύτητας που να ζυγίζει περίπου το 10% του σωματικού σου βάρους. 

Αν αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές τότε προτίμησε τη βαρύτερη. Σύμφωνα με έρευνα οι συμμετέχοντες παρατήρησαν καλύτερα αποτελέσματα με τις βαρύτερες κουβέρτες και τείνουν να τις προτιμούν.

Υπάρχει όριο στο βάρος της κουβέρτας;

Αν αναρωτιέσαι πόσο βαριά μπορεί να γίνει μια κουβέρτα βαρύτητας χωρίς να είναι επικίνδυνη, η απάντηση είναι 15 κιλά.

Οι ειδικοί λένε ότι ο μέσος ενήλικας μπορεί να ξαπλώσει κάτω από μια κουβέρτα βαρύτητας μέχρι 15 κιλών χωρίς να επηρεαστεί η κυκλοφορία του αίματος. 

Η υπέρβαση των 15 κιλών ενδέχεται να μην είναι μια ασφαλής επιλογή. 

Πολλοί πελάτες μας έχουν στο μυαλό τους ότι όσο βαρύτερη η κουβέρτα που θα αγοράσουν, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα στο πρόβλημα της αϋπνίας.  

Δεν είναι όμως έτσι και εξηγώ το λόγο.

Αν επιλέξεις μια κουβέρτα βαρύτητας η οποία είναι ελαφρύτερη από το προτεινόμενο 10% του σώματός σου, δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσεις τις θεραπευτικές ιδιότητες της Βαθειάς Απτικής Πίεσης.

Αν όμως επιλέξεις μια κουβέρτα η οποία είναι πολύ βαρύτερη από το προτεινόμενο βάρος, τότε ενδεχομένως τα αποτελέσματα να είναι τα αντίθετα από αυτά που θα ήθελες.

Το μεγάλο βάρος της κουβέρτας μπορεί να σε κάνει να νιώσεις εγκλωβισμένος και ως εκ τούτου, αντί για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς γρήγορα, να προκαλέσεις στον εαυτό σου στρες και ένταση.

Με την υπερβολή στο βάρος της κουβέρτας μπορεί επίσης να ζεσταθείς πολύ πράγμα που δεν θα βοηθήσει για έναν ποιοτικό ύπνο. 

Για αυτό καλό είναι να τηρείς τον κανόνα των 15 κιλών ως όριο βάρους. 

Πως θα επιλέξεις το ιδανικό βάρος της κουβέρτας

Θέλεις λοιπόν μια κουβέρτα βαρύτητας Gravity για να καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο την αϋπνία και να μειώσεις τα επίπεδα στρες και άγχους στην καθημερινότητά σου. 

Είσαι σε σωστό δρόμο.

Για να επιλέξεις λοιπόν το κατάλληλο βάρος συμβουλεύσου τον παρακάτω πίνακα.

To βάρος σου

Το βάρος της Prosleep Gravity
45-75 κιλά 7 κιλά
75-108 κιλά 9 κιλά
108+ κιλά 11 κιλά

 

Σειρά έχουν οι διαστάσεις.

Η κουβέρα Gravity έχει διαστάσεις 150x200εκ και σε γενικές γραμμές, μπορεί να καλύψει ένα ημίδιπλο κρεβάτι.

Θυμήσου όμως ότι η κουβέρτα βαρύτητας είναι μια θεραπευτική κουβέρτα η οποία για να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα πρέπει να χρησιμοποιείται ατομικά. 

Μόνο οι King size κουβέρτες βαρύτητας είναι για δύο άτομα. Οι συγκεκριμένες έχουν διαστάσεις 230x230εκ και το βάρος τους αγγίζει το μέγιστο ων 15 κιλών για να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις δύο ατόμων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι King κουβέρτες μοιράζουν το βάρος σε όλη την επιφάνεια της κουβέρτας, επομένως αν και τα δύο άτομα είστε 65 με 70 κιλά, τότε μπορείτε να επιλέξετε την κουβέρτα των 14 κιλών, όπου αναλογούν 7 κιλά στον καθένα.  

Κάτι τελευταίο

Ελπίζουμε μέσα από αυτό το άρθρο να έμαθες πως να επιλέξεις το ιδανικό βάρος και τις διαστάσεις της κουβέρτας βαρύτητας.

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν αυτή που αγόρασες είναι ένα κιλό πάνω ή ένα κιλό κάτω από το ιδανικό. 

Ό,τι και να επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα κοιμηθείς καλύτερα, θα ξυπνήσεις ξεκούραστα και θα απολαμβάνεις κάθε βράδυ βαθύ και ποιοτικό ύπνο.

Λίγη περισσότερη (ή λιγότερη) πίεση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Το σίγουρο είναι ότι θα βιώσεις τα οφέλη της κουβέρτας βαρύτητας σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς σου.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σου!

Παράγγειλε την Prosleep Gravity!

Γράψε ένα σχόλιο