Πως να Επιλέξεις το Ιδανικό Βάρος της Κουβέρτας Βαρύτητας

Πως να Επιλέξεις το Ιδανικό Βάρος της Κουβέρτας Βαρύτητας

Πόσο βαριά πρέπει να είναι η κουβέρτα σου;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, εξαρτάται.

Ενώ υπάρχει ένας γενικός κανόνας που μπορείς να ακολουθήσεις, σίγουρα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και την προσωπική σου προτίμηση. 

Ως γενική οδηγία, αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να επιλέξεις μια κουβέρτα βαρύτητας που να ζυγίζει περίπου το 10% του σωματικού σου βάρους. 

Αν αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές τότε προτίμησε τη βαρύτερη. Σύμφωνα με έρευνα οι συμμετέχοντες παρατήρησαν καλύτερα αποτελέσματα με τις βαρύτερες κουβέρτες και τείνουν να τις προτιμούν.

Αν κοιμάσαι με το σύντροφό σου, επιλέξτε την κουβέρτα που ζυγίζει κοντά στο 10% του συνδυαστικού σας βάρους.

Υπάρχει όριο στο βάρος της κουβέρτας;

Αν αναρωτιέσαι πόσο βαριά μπορεί να γίνει μια κουβέρτα βαρύτητας χωρίς να είναι επικίνδυνη, η απάντηση είναι μέχρι 15 κιλά.

Οι ειδικοί λένε ότι ο μέσος ενήλικας μπορεί να ξαπλώσει κάτω από μια ατομική κουβέρτα βαρύτητας μέχρι 15 κιλών χωρίς να επηρεαστεί η κυκλοφορία του αίματος. 

Η υπέρβαση των 15 κιλών ενδέχεται να μην είναι μια ασφαλής επιλογή. 

Πολλοί πελάτες μας έχουν στο μυαλό τους ότι όσο βαρύτερη η κουβέρτα που θα αγοράσουν, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα στο πρόβλημα της αϋπνίας.  

Δεν είναι όμως έτσι και εξηγώ το λόγο.

Αν επιλέξεις μια κουβέρτα βαρύτητας η οποία είναι ελαφρύτερη από το προτεινόμενο 10% του σώματός σου, δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσεις τις θεραπευτικές ιδιότητες της Βαθειάς Απτικής Πίεσης. Απλώς σε λίγο καιρό που θα συνηθίσεις την ευεργετική αυτή πίεση, θα νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο βάρος.

Από την άλλη, αν όμως επιλέξεις μια κουβέρτα η οποία είναι πολύ βαρύτερη από το προτεινόμενο βάρος, τότε ενδεχομένως τα αποτελέσματα να είναι τα αντίθετα από αυτά που θα ήθελες.

Το μεγάλο βάρος της κουβέρτας μπορεί να σε κάνει να νιώσεις εγκλωβισμένος και ως εκ τούτου, αντί για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς γρήγορα, να προκαλέσεις στον εαυτό σου στρες και ένταση.

Με την υπερβολή στο βάρος της κουβέρτας μπορεί επίσης να ζεσταθείς πολύ πράγμα που δεν θα βοηθήσει για έναν ποιοτικό ύπνο. 

Πως θα επιλέξεις το ιδανικό βάρος της κουβέρτας

Θέλεις λοιπόν μια κουβέρτα βαρύτητας Prosleep για να καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο την αϋπνία και να μειώσεις τα επίπεδα στρες και άγχους στην καθημερινότητά σου. 

Είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Για να επιλέξεις λοιπόν το σωστό βάρος της κουβέρτας σου συμβουλεύσου τον παρακάτω πίνακα.

To βάρος σου

Το βάρος της κουβέρτας
15-30 κιλά 3 κιλά
30-45 κιλά 4.5 κιλά
45-75 κιλά 7 κιλά
75-108 κιλά 9 κιλά
108+ κιλά 11 κιλά

 

Στις παιδικές κουβέρτες βαρύτητας καλό θα ήταν να μην υπερβείς τον κανόνα του 10%. 

Σειρά έχουν οι διαστάσεις.

Ποιες είναι οι διαστάσεις της κουβέρτας;

Υπάρχουν τριών διαστάσεων κουβέρτες, τις οποίες μπορείς να δεις αναλυτικά στην παρακάτω εικόνα: 

Η ατομική κουβέρτα βαρύτητας έχει διαστάσεις 150x200εκ και είναι ιδανική για ατομική χρήση καθώς καλύπτει όλο το σώμα, δημιουργώντας ένα κουκούλι που θα σας ανακουφίσει από το στρες. Προτείνουμε να την επιλέξεις ακόμα και αν κοιμάσαι σε διπλό κρεβάτι, καθώς οι διαστάσεις της αρκούν για να το καλύψουν από άκρη σε άκρη.και σε γενικές γραμμές, μπορεί να καλύψει ένα διπλό κρεβάτι από άκρη σε άκρη.

Η διπλή κουβέρτα είναι σχεδιασμένη για κοινή χρήση και το κάθε άτομο δέχεται μια ήπια και σταθερή πίεση ίση του 10% του σωματικού του βάρους. 

Κάτι τελευταίο

Ελπίζουμε μέσα από αυτό το άρθρο να έμαθες πως να επιλέξεις το ιδανικό βάρος και τις διαστάσεις της κουβέρτας βαρύτητας.

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν αυτή που αγόρασες είναι ένα κιλό πάνω ή ένα κιλό κάτω από το ιδανικό. 

Ό,τι και να επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα κοιμηθείς καλύτερα, θα ξυπνήσεις ξεκούραστα και θα απολαμβάνεις κάθε βράδυ βαθύ και ποιοτικό ύπνο.

Λίγη περισσότερη (ή λιγότερη) πίεση δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Το σίγουρο είναι ότι θα βιώσεις τα οφέλη της κουβέρτας βαρύτητας σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς σου.

Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σου!

Παράγγειλε την Prosleep Gravity


Άφησε ένα σχόλιο